26. September 2017.

O meni

Poslovna i finansijska savetnica opčinjena fintech-om (finansije & tehnologija), koja uživa u demistifikaciji finansija i pravnih pojmova kao i u prenosu znanja.

U prethodnih 12 meseci je kroz obuke, radionice, meetupove i konsultacije koje sam držala prošlo 400 lica.

Važnu ulogu u tome ima Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN), koji sam pokrenula sa ciljem povećanja finansijske pismenosti, ekonomskog osnaživanje i razvoja preduzetništva.
Cilj
koji smatram posebno važnim je osnaživanje žena kroz finansijsku edukaciju, izgradnju mreže podrške i uticaj na poboljšanje ekonomskog položaja žena. 

Pet godina je prošlo otkad sam pokrenula sajt www.valuta.rs i Android aplikaciju “Kursna lista i konvertor” preko kojih možeš da pratiš kretanje kurseva, vršiš konverziju i saznaš korisne informacije vezano za menjačke poslove i novac.

Iza sebe imam više od osam godina rukovodećeg iskustva u finansijskom sektoru, pre svega u oblasti menjačkih poslova, platnih usluga i poslovanja sa gotovinom.  

Kao Predsednica Udruženja menjača Srbije u periodu od 2013. – 2018.  godine sarađivala sa sam ovlašćenim menjačima i platnim institucijama, pri tumačenju propisa, a imala sam i savetodavnu ulogu.
Ispred UMS, predlagala sam izmenu i modernizaciju propisa koji se tiču menjačkih poslova i poslova sa gotovinom, a koji su u nadležnosti Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija – Poreske uprave.

Detaljno sam upoznata sa bankarskim sistemom, načinom poslovanja sa bankama, platnim institucijama, Narodnom bankom Srbije, Poreskom upravom i ostalim institucijama.

Tokom svog poslovnog angažmana na poziciji direktorke menjačnica “Exclusive Change za Srbiju, stekla sam iskustvo i znanje u planiranju, testiranju i implementaciji softvera vezanih za menjačke poslove, poslovanje sa gotovinom, platni promet, blagajničko poslovanje kao i in-house web aplikacije za prikupljanje i obradu podataka.

Bila sam zadužena za celokupno poslovanje kompanije, od samog osnivanja 2008. godine, i u svom radu sam bila posvećena konstantnom razvoju procesa poslovanja, otvaranju novih poslovnica i uvođenju novih usluga na tržištu.
Otvorila sam više od 30 menjačnica, rukovodila firmom koja ima 75+ zaposlenih.

Na svojim obukama i u konsultantskom radu implementiram akumulirano znanje koje sam stekla u:
– držanju obuka i savetovanju;
– osnivanju, razvoju i vođenju firmi;
– kreiranju i proveri pravilnika, procedura, ugovora itd.;

– uvođenju novih usluga sa analizom pravnih i komercijalnih aspekata kao npr. platni promet, Western  Union transfer novca, prodaja ulaznica i sl.;
– saradnji sa retail tržištem i šoping centarima oko zakupa poslovnih prostora;
– poboljšanju sistema interne i eksterne kontrole. 

Moj rad i pristup se bazira na razumevanju i poštovanju limitiranosti sistema, sa konstantnom tendencijom za pronalaženje međusobno prihvatljivih rešenja.

Završila sam osnovne i master studije na Fakultetu tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, na usmerenju “Upravljanje preduzećem”. Ovde, na blogu fakulteta možete pročitati moju priču od samih studija.

Od dodatnih stručnih kvalifikacija posedujem licencu/dozvolu za rad izdatu od strane Narodne banke Srbije za:
zastupanje u osiguranju,
posredovanje u osiguranju,
– za obavljanje poslova informisanja o članstvu u dobrovoljnim penzijskim fondovima,
– obavljanje menjačkih poslova.

Usluge & Saradnja


Slobodno me kontaktiraj na  ili +381 60 766 00 64 ukoliko imaš pitanja, predlog za saradnju i/ili:

– tražiš način kako da poboljšaš svoje lične finansije uz finansijske savete i konkretne alate ili ako želiš da kupiš investicione jednice investicionih fondova i penzionih fondova.

– si pokrenula/o svoj biznis ili planiraš i potrebno ti je  poslovno i finansijsko savetovanje
– si vlasnik/ca, rukovodilac firme ili se baviš HR-om i želiš da za zaposlene u firmi organizuješ in house radionicu o upravljanju ličnim finansijama
– želiš da pohađaš radionicu za (buduće) preduzetnike/pravna lica o planiranju i vođenju poslovnih finansija [NOVO]

– dolaziš iz institucije, udruženja, HUB-a koji realizuje projekte i programe za razvoj i podršku preduzetništvu, samozapošljavanju, ekonomskom osnaživanju – stojim na raspolaganju kao trenerkinja / predavačica / mentorka /moderatorka / govornica za treninge, radionice, predavanja, panele i govore o poslovanju, preduzetništvu, upravljanju i planiranju finansijama i sl.

Za više informacija poseti moj LinkedIn profil.

Ako želiš da me kontaktiraš, to možeš ovde.