fbpx

POTREBAN VAM JE FINANSIJSKI SAVETNIK?
NA PRAVOM STE MESTU!

KAKO DA ZNATE DA LI VAM JE POTREBAN
FINANSIJSKI SAVETNIK - KONSULTANT?

Ako ste na ovoj stranici to znači da se već bavite svojim finansijama ili nameravate to i znate da je upravljanje finansijama i kreiranje finansijskog plana važno.

Moje konsultacije pohađaju pojedinci ili parovi koji se prepoznaju u nekim od sledećih rečenica:

 • “Zaposlen(a) sam u IT sektoru/digitalu/advokaturi/inženjer sam, imam visoka primanja i želim da INVESTIRAM/ŠTEDIM svoj novac u Srbiji, ali ne znam koje opcije postoje i šta bi bilo najbolje za mene i moju porodicu.”
 • “Istražio/la sam razne opcije investiranja i štednje ali bi mi pre konačne odluke značilo da sa nekim stručnim licem pređemo preko detalja o tim proizvodima.”
 • “Sportista sam, imam nacionalna priznanja i solidnu ušteđevinu koju želim da INVESTIRAM i zato želim da znam kako to mogu da uradim.”
 • “Želim da dobijem što više informacija o privatnoj penziji, investicionim fondovima,  štednji za školovanje i/ili osamostaljivanje deteta.”

Ako ste  se prepoznali u ovim rečenicama, tada će vam biti posebno korisne konsultacije vezane za investiranje – štednju – automatizaciju ulaganja.

 • “Hoću da uzmem stambeni kredit. Pitam se koji je optimalni nivo učešća, da li uzeti stambeni kredit sa manjim ili većim učešćem? Sa fiksnom ili promenljivom kamatnom stopom? Sa kojim rokom otplate?”
 • “Koja je procedura, koji su osnovni uslovi koje morate da ispunjavate da biste bili pogodni za dobijanje stambenog kredita?” 
 • “Da li i kako mogu kao preduzetnik – paušalac da dobijem stambeni kredit? Koje su specfičnosti?”

Ukoliko vas interesuju pitanja u vezi sa uzimanjem stambenog kredita ili da li uzeti stambeni kredit, za vas će biti idealne konsultacije u čijem fokusu su upravo: stambeni krediti.

 • “Imao/la sam ili imam finansijske izazove i sada sam na putu ka većim primanjima. Zato želim da stvorim ušteđevinu za svoje ciljeve.”

Ako si spremna/an da “disciplinuješ” svoje finansije i preuzmeš kontrolu nad njima, tada su za tebe konsultacije koje obuhvataju kreiranje ličnog finansijskog plana. Nakon konsultacija imaćeš sve potrebne resurse za samostalno planiranje i praćenje ostvarenja finansijskog plana.

 • “Bavim se preduzetništvom – pretežno uslužnom delatnošću, i imam manje od 20 (grupa) usluga, tj. proizvoda.”
 • “Nisam siguran/na da li sam dobro odredio/la cenu svojih usluga – proizvoda i kako da ih postavim.”

Kroz konsultacije za preduzetnike pomažem da na jednostavan način sistematizujete svoje poslovne prihode i troškove i da napravite jednostavan mesečni odnosno godišnji finansijski plan.
Kroz zajednički rad će vam se iskristalizovati i koja cenovna politika bi vam najviše odgovarala da bi vaš biznis bio održiv. 

STOJIM VAM NA RASPOLAGANJU AKO ŽELITE DA:

NA INDIVIDUALNIM KONSULTACIJAMA ĆETE DOBITI ODGOVORE NA PITANJA:

KOJE KONSULTACIJE NUDIM?

1) Detaljni prikaz opcija štednje/investiranja u Srbiji:

Šta još treba da znate pre zakazivanja konsultacija:

2) Postavljanje sistema za praćenje finansija i kreiranje ličnog finansijskog plana

Šta još treba da znate pre zakazivanja konsultacija?

3) Stambeni krediti

Šta još treba da znate pre zakazivanja konsultacija?

4) Konsultacije za preduzetnike

Šta još treba da znate pre zakazivanja konsultacija?

5) Fleksibilni finansijski razgovori

Popunite polje “Kontakt i zakazivanje” i u polju “tvoja poruka”, kratko objasnite kakva vrsta konsultacije vam je potrebna a ja ću vam odgovoriti kako bismo se dogovorili o narednim koracima.

 

ŠTA NE TREBA DA OČEKUJETE OD KONSULTACIJA?

 • Ne možete očekivati da umesto vas donesem odluku o izboru i korišćenju finansijskih proizvoda i usluga
 • Konačnu odluku/procenu koji finansijski proizvod/usluga je odgovarajući za vas, morate doneti sami, na osnovu informacija i znanja koje ćete steći tokom konsultacija.
 • Opcije ulaganja u inostranstvu, ulaganje u nekretnine, u akcije, u sopstveni ili tuđi biznis ne obrađujem tokom mojih konsultacija i obuka. Za navedene opcije ulaganja predlažem da potražite stručnjaka u toj oblasti, i u datoj zemlji u kojoj želite da ulažete.

UTISCI KLIJENATA/KINJA

Već duže vreme sam se oslanjala na strane resurse što se tiče finansijske edukacije. O mnogim temama koje Karolina pokriva na blogu sam već bila upućena, a ‘1na1 konsultacije’ sa njom su mi pomogle da razrešim određene nedoumice pre donošenja finalne odluke. Karolina me je bolje upoznala sa određenim finansijskim proizvodima u Srbiji i navela njihove prednosti i mane. Kroz ove konsultacije sam uštedela i dosta vremena jer nisam morala da prikupljam informacije sa više strana. Zbog toga mislim da je razgovor sa nezavisnim finansijskim savetnikom neprocenjiv. Zahvaljujući jasnim i konkretnim informacijama, napravila sam prvi korak svega par dana nakon konsultacija. Konsultacije preporučujem svima koji imaju određenu ideju u gde i šta bi ulagali ali im je potreban neko ko bi razrešio određene nedoumice. Nećete zažaliti 🙂
Zorica L.
Content specijalista
Karolinu sam pozvala u želji da se informišem o tome koje vrste ulaganja i štednje su aktuelne na tržištu i gde predlaže da ušteđeni novac da uložim. Ona je vrlo profesionalno i strpljivo uzela u obzir moje želje i moje mogućnosti i dala vrlo konkretne predloge kada su finansijski proizvodi u pitanju. Ukazala mi je na razlike između štednje u banci, investicionim fondovima i penzionim fondovima, predočila mi je i mane i prednosti svakog ulaganja. Takođe, dobila sam jasne i konkretne informacije o kretanju kamatnih stopa na štednju, prinosima investicionih i penzijskih fondova a i poreskom tretmanu, sa čime mi je olakšala donošenje odluke gde da uložem novac.
Nevena Stanojevic
Nevena Stanojević
Razgovor sa Karolinom i pravljenje ličnog finansijskog plana su mi dali alat kojim sada gledam svoje finansije veoma pozitivno i kroz pravi balans sigurnosti i uživanja. Veoma praktično pristupam ciljevima koje sam pre toga posmatrala samo kao snove, a uz nju sam uvidela da su sasvim realni i izvodljivi. Finansije mi više nisu samo polje spontanog trošenja i povremene panike, već polje samouverenosti, jer sada umem vešto da upravljam svojim novcem, na duge staze.
Dragana Petković
Biznis konsultantkinja i preduzetnica
Lično sam bio zadovoljan sa konsultacijama 1na1 i planiram dalje konsultacije sa Karolinom.
Slobodan Boškan
Preporučila bih radionicu svima koji imaju potrebu da nauče više o upravljanju ličnim finansijama​ i koriste svoj novac na pametniji način.
Jovana Miljanovic
Jovana Miljanović
Konsultantkinja u Jovana Miljanović Consulting
Konsultacije ne samo da su mi pružile odgovore na određena pitanja u planiranju i ostvarenju svoji finansijskih ciljeva, već su mi obogatile i sveukupan način razmišljanja u pogledu finansija što mislim da je neprocenjivo. Bilo mi je zadovoljstvo i veoma korisno. Siguran sam da se vidimo uskoro i ovim putem svima koji čitaju svakako preporučujem tvoje konsultacije.
Luka Stojanović, Msc
Direktor i osnivač Synergy trening centra
Nakon sto sam se kroz vrlo informativne i jasne sadržaje na Karolininom sajtu uputio u osnovnu terminologiju, aspekte i relacije iz sveta finansija, stekao sam utisak da bi mi Karolinini saveti mogli pomoći u konkretnom, mom, slučaju. Iskoristio sam konsultacije "jedan na jedan" i bio na kraju vrlo zadovoljan rezultatima. Karolina je došla spremna, imala aktuelne informacije, brzo razumela konkretan izazov, dala jasne smernice i otklonila nedoumice i nejasnoće koje sam imao. Karolina je vrlo prijatna i profesionalna za saradnju i preporučio bih svima da iskoriste njenu pomoć za rešavanje svojih dilema na polju finansija.
Borislav Batinic fotografija
Borislav Batinić

Ostale reference i utiske klijenata/kinja možete da pročitate na stranici “Utisci” – ovde.

ZAŠTO DA BAŠ JA BUDEM TVOJ FINANSIJSKI SAVETNIK?

Svako treba da zna od koga uči. Zato želim da sa vama podelim da više od 12 godina radim na razvoju sopstvenog, ali i tuđih biznisa. Kao preduzetnica se bavim finansijskim savetovanjem i biznis koučingom. Uživam u rušenju mitova o tome kako su finansije dosadna i teška tema. 

Fizičkim i pravnim licima pomažem u finansijskom planiranju, podržavam ih u štednji i investiranju. Takođe im kroz finansijski i biznis koučing pružam podršku na putu (re)definisanja i ostvarivanja njihovih finansijskih i drugih ciljeva. Do sada je kroz obuke i konsultacije koje sam držala prošlo više od 1000 lica.

Verujem da finansijska edukacija treba da bude dostupna svima i zato sam 2017. godine sa saradnicama osnovala Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN), čija sam predsednica.

Iza sebe imam više od osam godina rukovodećeg iskustva u finansijskom sektoru. Za vreme poslovnog angažmana na poziciji direktorke menjačnica “Exclusive Change” za Srbiju. Bila sam zadužena za celokupno poslovanje kompanije, od samog osnivanja 2008. godine. Otvorila sam više od 30 . menjačnica, rukovodila firmom koja ima 75+ zaposlenih, i koja je u 2017. godini ostvarila više od 370,000 EUR neto dobiti.

Kao Predsednica Udruženja menjača Srbije u periodu od 2013 do 2018. godine sarađivala sam da regulatorima, ovlašćenim menjačima i platnim institucijama, pri tumačenju propisa, a predlagala sam izmenu i modernizaciju propisa.

Završila sam osnovne i master studije na Fakultetu tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, na usmerenju “Upravljanje preduzećem”.

Posedujem licencu/dozvolu za rad izdatu od strane Narodne banke Srbije za:

– zastupanje i posredovanje u osiguranju,

– za obavljanje poslova informisanja o članstvu u dobrovoljnim penzijskim fondovima.

Završila sam obuku iz koučinga: Certificate in Coaching Skills, kurs priznat od strane International Society for Coaching Psychology.

KOLIKO KOŠTAJU INDIVIDUALNE KONSULTACIJE?

Cena individualnih konsultacija zavisi od teme i trajanja. Slobodno mi pošalji email koje teme te zanimaju, i u odnosu na to ću proceniti potrebno vreme za konsultacije i potvrditi ti njihovu cenu.

KAKO ĆE SE ODVIJATI NAŠA SARADNJA

1. Najčešće moja saradnja sa budućim klijentom počinje kada mi se obrati emailom u kojem iznosti koje teme ga/je interesuju i u kojem se raspituje o ceni.
2. Ako su to teme koje pokrivam, procenim trajanje konsultacija i uskladim sa klijentom i potvrdim cenu konsultacija. Ako neku od tema ne pokrivam – o tome informišem klijenta. 

3. Ukoliko klijentu uslovi rada sa mnom odgovaraju, tada još pre konsultacija klijenta zamolim da popuni jedan upitnik koji objedinjuje koje sve teme ga zanimaju i u upitniku može da zapiše i koja pitanja ima. Ako klijent ima svoju firmu i želi na konsultacijama pokrijemo teme  poslovanja njegove firme i upravljanja poslovnim finansijama, tada klijent popunjava još jedan dodatni upitnik. Ne sprovodim klasične poslovne-finansijske konsultacije, već kada je reč o poslovanju izazovima i poslovnim finansijama, taj deo pokrivam kroz finansijski i biznis koučing. Naravno da ne moraš sva pitanja unapred da napišeš pre konsultacija. U slučaju potrebe se i čujemo kratko telefonom.

4. Kada smo zajedno utvrdili da klijentu odgovara način rada i uslovi, tada zakazujemo datum i vreme konsultacija.
5. Šaljem instrukcije za uplatu. Uplata se vrši avansno na račun moje firme, pre konsultacija.
6. Održavamo konsultacije.
7. Posle konsultacija, šaljem follow up materijal (kada postoji). 

KONTAKT I ZAKAZIVANJE

Ukoliko želiš da zakažeš konsultacije ili imaš dodatna pitanja, slobodno mi pošalji email na: karolina@herbutkarolina.com ili preko:

Scroll to Top

PREUZMI RADNI LIST O SABOTIRAJUĆIM UVERENJIMA

Prijavi se na moj newsletter da bi dobijao/la redovne savete, obaveštenja i ponude u vezi sa finansijama, vođenjem kućnog budžeta, štednjom, investiranjem, biznisom, kursevima i predavanjima. Već u prvom emailu dobićeš besplatno Radni list – Vežbu – “Da li i kako sabotirate primanja i poslovni uspeh i kako da prestanete da to činite?”

Hvala!
Uspešno si se prijavio/la na newsletter!
Na email ti je poslat radni list o sabotirajućim uverenjima. U slučaju da ti ne stigne email [proveri i spam/junk/promotions email] ili budeš imao/la problem sa otvaranjem fajlova, kontaktiraj me direktno na moj email.