fbpx

Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Poštovani korisnici i kupci,

Molimo vas da pažljivo pročitate odredbe i zakone koji se tiču Uslova korišćenja https://www.herbutkarolina.com sajta pre nego što pristupite korišćenju sajta (uslovi definisani u nastavku). Korišćenje sajta potvrđuje da ste u potpunosti saglasni sa navedenim uslovima.

Ukoliko korisnik i kupac ne prihvata navedene odredbe i zakone, i ne slaže sa dole navedenim uslovima, upućujemo Vas da napustite, te ne pristupate i ne koristite našu internet stranicu https://www.herbutkarolina.com.

Na osnovu odredaba Zakona o zaštiti potrošača, Karolina Herbut PR Herbut Consulting svoje cenjene kupce koji proizvode i usluge kupuju putem internet sajta https://www.herbutkarolina.com obaveštava sledeće:

Uslovi korišćenja i prodaje
Ovi Uslovi korišćenja i prodaje važe korišćenje internet stranice https://www.herbutkarolina.com i za prodaju proizvoda i usluga iz prodajnog asortimana Karolina Herbut PR Herbut Consulting, sa sedištem u Vrbaški put 89, Mali Iđoš, PIB: 110851973, MB: 65037432 (u daljem tekstu: Trgovac) putem internet stranice https://www.herbutkarolina.com (u daljem tekstu: Internet stranica).

Osnovni podaci o firmi
Poslovno ime: Karolina Herbut PR Herbut Consulting
Adresa: Vrbaški put 89, Mali Iđoš
Delatnost: Ostalo obrazovanje
Šifra delatnosti: 8559
Matični broj: 65037432
Poreski broj (PIB): 110851973
Web adresa: https://www.herbutkarolina.com
Kontakt telefon: 060 766 00 64
Kontakt e-mail: info@herbutkarolina.com

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupovina preko naše prodajne Internet stranice smatra se prodajom na daljinu.

Naručivanje
Kupovina proizvoda i usluga koji se prodaju putem Internet stranice se može izvršiti od strane posetilaca sajta. Kupac proizvoda i usluga je posetilac Prodavnice Internet stranice koji odabere barem jedan proizvod ili uslugu, ubaci ga u korpu, plati ga platnom karticom ili pošalje narudžbinu, plati uplatom na račun ili pouzećem (gotovinom prilikom dostave).

Kupci na internet stranici mogu biti samo punoletna lica.

Poručivanjem proizvoda i usluga kupac prihvata ove Uslove korišćenja i prodaje.

Smatraće se da je potvrdom naručivanja – poručivanja od strane Trgovca zaključen ugovor na daljinu između Trgovca i kupca.

Isporuka

Isporuka – usluge i digitalni sadržaji
U slučaju kupovine digitalnih sadržaja (e-knjiga, radni listovi, online kursevi i sl.), kupac dobija pristup digitalnom proizvodu mejlom u roku od 5 radnih dana od evidentirane uplate. Rok dostave može biti i duži od naznačenog ukoliko ili je kupac potvrdu o online kupovini dobio u toku vikenda ili državnih praznika.

Isporuka – fizički proizvodi
Naručeni fizički proizvodi od Trgovca dostavljaju se do ulaza u stambeni objekat kupca. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan da nosi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Roba se dostavlja na području cele Srbije. Dostava se obavlja putem dostavne službe JP Pošta – Post Express. Isporuka porudžbine je u roku od 5 radnih dana. Rok dostave može biti i duži od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni ili je kupac potvrdu o online kupovini dobio u toku vikenda ili državnih praznika.
Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja proizvoda potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju poručenih proizvoda.
Ukoliko kupac naručenu robu odbije da primi prilikom isporuke na željenu adresu Trgovac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih i sopstvenih manipulativnih troškova.

Cene
Sve cene koje su izkazane na sajtu https://www.herbutkarolina.com su izražene u dinarima (RSD), bez PDV. Karolina Herbut PR Herbut Consulting nije u sistemu PDV-a. Za sve porudžbine uzimaju se važeće cene u trenutku potvrde plaćanja. Trgovac zadržava pravo da trenutne cene može promeniti u svakom trenutku. Kupovina proizvoda i usluga uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na sajtu.

Kupovina
Narudžbina i kupovina može biti izvršena od strane posetilaca sajta unosom traženih podataka- ime, prezime, adresa, kontakt telefon, kontakt e-mail.

Plaćanje
Kupci plaćanje mogu obaviti na sledeće načine:

  • plaćanje platnim karticama online;
  • uplatom na račun;
  • plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke (ova vrsta plaćanja je moguća isključivo za fizičke proizvode)

Plaćanje platnim karticama Dina, Maestro, Visa, MasterCard i American Express je realizovano u saradnji sa Banca Intesa AD Beograd i obavlja se na posebnoj stranici jednostavnim unosom podataka sa vaše platne kartice. Nakon što unesete podatke o kartici i potvrdite plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je vaša porudžbina odobrena i u procesu pripreme za isporuku.

Cena isporuke je uključena u ukupan račun koji plaćate i nema dodatnog plaćanja prilikom preuzimanja pošiljke.

U skladu sa Ugovorom sa Banca Intesa ad Beograd, procesorom platnih kartica, podaci o platnim karticama koje kupac unosi prilikom plaćanja nisu dostupni našem sistemu.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.
Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Svoju narudžbinu možete platiti i na rate, bez kamate, na 3 mesečne rate, ukoliko je iznos porudžbine veći od 5.000,00 RSD, koristeći Visa ili MasterCard kartice banke Intesa. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Zaštita privatnosti korisnika
Prikupljanje, obrada i čuvanje podataka o kupcima se obavlja u skladu sa važećom zakonskom regulativom. Prilikom registracije kupaca obavezno se unose samo neophodni, osnovni podaci o kupcima i podaci neophodni za uspešnu realizaciju naše usluge. Dodatne podatke koji su potrebni za bolje informisanje kupaca i kreiranje posebnih, prilagođenih ponuda, i u cilju pružanja kvalitetne usluge, kupci unose opciono. Kupci u svakom trenutku mogu izmeniti ili obrisati neki od podataka koji su uneli ili zatražiti brisanje svih ličnih podataka koje su uneli i koji se čuvaju u našem sistemu. Svi podaci o kupcima i porudžbinama se strogo čuvaju i dostupni su samo licima interno kod Trgovca i trećim licima sa kojima Trgovac sarađuje, a kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni kod Trgovca, kao i eventualna treća lica kojima zbog obavljanja posla budu dostupni ovi podaci, odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Odustanak od kupovine na daljinu
Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz čl. 34. i 35. Zakona o zaštiti potrošača.
Potrošаč ostvаruje prаvo nа odustаnаk od ugovorа izjаvom o odustanku od ugovora koju može poslati i putem email-a na info@herbutkarolina.com. Izjаvа o odustаnku od ugovorа proizvodi prаvno dejstvo od dаnа kаdа je poslаtа Trgovcu. Rok od 14 dаnа rаčunа se od trenutkа kаdа proizvod dospe u držаvinu potrošаčа, odnosno trećeg licа koje je odredio potrošаč, а koje nije prevoznik. Rok ističe protekom poslednjeg čаsа poslednjeg dаnа rokа.

Potrošač je pre narudžbine, putem sajta, obavešten o svim podacima u smislu 28. Zаkona o zаštiti potrošаčа.

Ukoliko kupac utvrdi da proizvod nije odgovarajući, i želi da odustane od kupovine, potrebno je da pošalje Trgovcu izjаvu o odustanku od ugovora na info@herbutkarolina.com ili broj telefona: +381607660064.

Poručeni proizvod nije moguće menjati ukoliko je korišćen, odnosno prilikom povrata robe obavezno je vratiti isti u ispravnom i nekorišćenom stanju, kao i u originalnom, neoštećenom pakovanju.

Troškove transporta prilikom jednostranog raskida ugovora snosi kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen, Trgovac neće biti u mogućnosti da prihvati zahtev kupca.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen, nekorišćen i ispravan.

U slučaju odustanka, kada Trgovac utvrdi da je vraćeni proizvod ispravan, nekorišćen i neoštećen, uplаte primljene od kupca, uključujući i troškove isporuke, vraćaju se nаjkаsnije u roku od 14 dаnа od dаnа prijema izjave zа odustаnаk. U slučaju da je proizvod vraćen Trgovcu oštećen, korišćen ili u neispravnom stanju kupac je isključivo odgovoran i trgovac će odbiti vraćanje novca, a proizvod će biti vraćen kupcu o njegovom trošku.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povrata robe obavezno je vratiti istu u ispravnom i nekorišćenom stanju i u originalno neoštećenom pakovanju.

Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Trgovac nije dužan da izvrši povraćaj dodatnih troškova koji su posledica izričitog zahteva potrošača za dostavu koja odstupa od najjeftinije uobičajene dostave koju je ponudio trgovac.

Trgovac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu.

Adresa za povraćaj proizvoda – robe
Kupac je dužan da vrati naručenu robu na adresu Trgovca: Vrbaški put 89, 24321 Mali Iđoš, o sopstvenom trošku, osim u slučaju ako je Trgovac isporučio pogrešnu robu ili ukoliko je roba oštećena ili falična. U tim slučajevima će Trgovac snositi troškove povraćaja robe.

Izuzeci od prava na odustanak od ugovora na daljinu
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, član 37, potrošač nema pravo da odustane od ugovora na daljinu u slučaju kada je kupio proizvode – digitalne sadržaje kao što su e-knjige (e-book), radni listovi (dokumenti, pdfovi).

Reklamacije

Reklamacije – fizički proizvodi
Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan da u prisustvu kurira proveri dostavljeni paket. Ukoliko na dostavljenom paketu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) kupac nije dužan da preuzme paket.

Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda i usluga u skladu sa važećim propisima.
Pod reklamacijom u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, podrazumeva se da kupac uoči postojanje nesaobraznosti proizvoda sa njenim svojstvima kako je to navedeno u pripadajućoj deklaraciji, pogrešno obračunatu cenu i druge nedostatake, i o tome obavesti prodavca.

Reklamacije u vezi sa saobraznošću proizvoda, pogrešno obrаčunаtom cenom i drugim nedostаcima, mogu se izjaviti na info@herbutkarolina.com ili broj telefona: +381607660064 uz odgovarajući dokaz o kupovini. Reklamacija treba da sadrži podаtke o podnosiocu (ime i prezime, adresa, broj mobilnog telefona i e-mail adresu), podаtke o proizvodu, datumu prijema proizvoda, krаtkom opisu nesаobrаznosti i zаhtevu iz reklаmаcije, kao i predlog kupca za rešenje po reklamaciji.

8 dana od prijema reklamacije je rok u kome Trgovac mora da odgovori na reklamacije.

15 dana od prijema reklamacije je rok za rešavanje reklamacija od podnošenja reklamacije.

Ako isporučeni proizvod nije saobrazan ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.

U slučaju kada Trgovac nije u mogućnosti da proizvod za koji prihvataju reklamaciju zamene adekvatnim, drugim primerkom, Trgovac se obavezuje da izvrši povrat sredstava Kupcu.

Garancija – online kurs, konsultacije i koučing
Trgovac daje 100% garanciju zadovoljstva kupljene svoje online kurseve, konsultacije, koučing. To znači da ukoliko online kurs ili konsultacije, koučing Trgovca iz bilo kog razloga ne ispune očekivanja kupca, celokupan iznos novca biće mu refundiran.
Da bi se uvažio povrat sredstava pod ovim uslovima, kupac treba u slučaju online kursa da u roku od najkasnije 30 dana od dana kada im je isporučen pristup online kursu (na email), a u slučaju konsultacija i koučinga u roku od 1 dana posle održanih konsultacija ili koučina da na email Trgovca info@herbutkarolina.com pošalje izjavu da određeni online kurs odnosno konsultacija ili koučing nije ispunio njegovo očekivanje i da želi povraćaj sredstava. U toj izjavi kupac obavezno upisuje svoje ime i prezime,  adresu, broj mobilnog telefona, e-mail adresu i razlog odustajanja, zašto nije ispunio njegovo očekivanje.

Povraćaj sredstava u slučaju plaćanja platnim karticama
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Trgovac je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev Trgovca – prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Povraćaj sredstava u slučaju plaćanja pouzećem ili uplatom na tekući račun
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio preko tekućeg računa ili pouzećem, Trgovac će povraćaj sredstava izvršiti uplatom na račun koji je kupac naveo u izjavi reklamacije ili u izjavi o odustanku od ugovora na daljinu.

Rok za korišćenje usluga i digitalnog sadržaja kojem je dodeljen pristup

Online kursevi
Kupci imaju pristup online kursu u trajanju od 90 dana od dana dodeljivanja pristupa i slanja pristupnih parametara kupcu, što je i jasno naznačeno još pre narudžbine kursa.

Nakon isteka 90 dana Trgovac nije u obavezi da kupcu obezbedi dalji pristup online kursu, te to čini dobrovoljno i nakon 90 dana može bilo kada da ukine pristup kursu.

Usluge (konsultacije, koučing) i paketi koji sadrže usluge
Ako je kupac kupio paket koji sadrži i određen broj konsultacija i koučing sesija, tada je kupac dužan da navedene konsultacije i koučing sesije iskoristi u roku u kojem ima pristup i online kursu.

Nakon isteka navedenog roka, smatraće se da je Trgovac ispunio svoje obaveze, te Trgovac nema dalju obavezu da pruži navedene usluge koje Kupac nije na vreme iskoristio, niti Kupac ima pravo na povraćaj sredstava za neiskorićene usluge.

Intelektualna svojina
Sav sadržaj (tekstovi, slike i drugi materijali) koji se nalazi na https://www.herbutkarolina.com predstavlja intelektualnu svojinu Trgovca ili trećih lica od kojih je Trgovac dobio saglasnost za njegovo korišćenje. Zabranjena je svaka upotreba sadržaja sajta https://www.herbutkarolina.com u komercijalne ili u druge svrhe bez izričite saglasnosti Trgovca.

Ukoliko želite da delite neki deo sadržaja sa ove Internet strane, za to je potrebna prethodna pismena saglasnost Trgovca. Pismenu zaglasnost možete da zatražite slanjem emaila na: info@herbutkarolina.com

Odricanje od odgovornosti
Sajt koristite na sopstvenu odgovornost.

Trgovac ne garantuje da ova internet stranica, njegovi sadržaji, informacije ili podaci ne mogu preneti viruse ili bilo šta što može imati štetan uticaj na vaše uređaje. Stoga, budite osigurani odgovarajućim softverom za proveru i zaštitu od virusa, jer mi nemamo odgovornost ukoliko dođe do bilo kakvog gubitka ili oštećenja prilikom korišćenja, prenosa ili preuzimanja informacija, sadržaja i podataka putem interneta.

Trgovac ne snosi odgovornost za direktnu, indirektnu, slučajnu, posledičnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke, uključujući i dobit, ili troškove nastale kao rezultat korišćenja ili nemogućnosti korišćenja bilo kojeg sadržaja dostupnog na Internet stranici.

Takođe, Trgovac nije odgovoran ako iz bilo kog razloga ne možete da pristupite ili koristite internet stranicu.

Ukoliko zbog privremenih smetnji u funcionisanju internet stranice kupci nisu u mogućnosti da pristupe digitalnom sadržaju koji su kupili a koji se nalazi na internet stranici, u tom slučaju će Trgovac kupcima produžiti pristup sadržaju za srazmerni broj dana.

Saveti, ideje, preporuke koji se nalaze na portalu ne mogu se smatrati dovoljnom informacijom za donošenje značajnih ličnih, finansijskih ili poslovnih odluka. Svi sadržaji- informacije, analize, mišljenja, prognoze i projekcije koje se iznose na sajtu zasnovani su na javnim, statističkim podacima proisteklih iz različitih informativnih izvora. Utoliko su svi sadržaji na portalu podložni promenama koje zavise od promena u samim izvorima informacija, kao i od promena koje nastupe od trenutka objavljivanja informacija do korišćenja istih.

Uvek imajte u vidu da informacije i opisi različitih finansijskih proizvoda i usluga (npr. o penzijskim fondovima, investicionim fondovima) i slično na ovoj internet stranici ne predstavljaju kompletan opis, zato pažljivo pročitajte i proverite sve njihove karakteristike i uslove za njihovo korišćenje, pre nego što krenete da ih koristite.

Internet stranica Trgovca i stranice Trgovca na društvenim mrežama mogu, s vremena na vreme, da sadrže linkove do i sa drugih veb-sajtova. Ovi sajtovi su u vlasništvu i upravljani su od strane trećih lica nad kojima nemamo kontrolu. Vi pristupate i koristite ove sajtove uz sopstvenu odgovornost i shodno vašim potrebama. Vi ste odgovorni za korišćenje proizvoda ili usluga koje su dostupne na drugim sajtovima. Svi linkovi ka sajtovima trećih lica prikazuju se u cilju vaše informisanosti. Trgovac ne prihvata odgovornost prema trećim licima, njihovim proizvodima, uslugama, informacijama, mišljenjima, stavovima ili savetima (bez obzira na to da li se nalaze na njihovim ili nekim drugim sajtovima). Trgovac nije odgovoran za bilo koji gubitak ili materijalnu štetu koju možete pretrpeti ili učiniti vašim korišćenjem bilo kog sajta trećeg lica ili za bilo koja dela, propuste, greške ili neizvršenja novčanih obaveza bilo kojih trećih lica u vezi s njihovim sajtom.

Vaše korišćenje bilo kog sajta u vlasništvu trećeg lica regulisano je odredbama i uslovima korišćenja, kao i politikom privatnosti koja se primenjuje na tom sajtu. Takvi uslovi korišćenja i privatnosti mogu se razlikovati od naših uslova korišćenja i naših propisa privatnosti. Na vama je da se osigurate i da se slažete sa uslovima korišćenja i privatnosti svakog sajta koji je u vlasništvu trećeg lica, pre upotrebe takvog sajta. Mi nismo odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu koju možete da pretrpite, ili napravite u vezi sa uslovima korišćenja ili politikom privatnosti koja se primenjuje na bilo kom sajtu trećeg lica, ili za bilo koje radnje, propuste ili greške od strane bilo kog trećeg lica u vezi sa uslovima korišćenja ili politike privatnosti tog sajta.

Molimo vas da imate u vidu da dok ova internet stranica pruža informacije o širokom sprektru proizvoda i usluga, na tržištu mogu da postoje drugi proizvodi i usluge koji nisu prikazani na internet stranici, a koji bi vama mogli više da odgovaraju.

Završne odredbe
Na sva pitanja u vezi sa poručivanjem robe putem sajta https://www.herbutkarolina.com koja nisu uredjena ovim Uslovima korišćenja i prodaje primenjivaće se odredbe važećih propisa u Republici Srbiji. Ugovorne strane će nastojati da sva eventualna sporna pitanja reše mirnim putem, a ukoliko to ne bude moguće, takav spor će rešiti pred stvarno nadležnim sudom u Bačkoj Topoli ili najbližem sudu sedištu Trgovca.

Trgovac zadržava pravo da ove uslove korišćenja i prodaje menja bez prethodne najave, uz objavu na https://www.herbutkarolina.com

Korpa
Scroll to Top

PREUZMI RADNI LIST O SABOTIRAJUĆIM UVERENJIMA I PONAŠANJIMA

Prijavi se na moj newsletter da bi dobijao/la redovne savete, obaveštenja i ponude u vezi sa finansijama, vođenjem kućnog budžeta, štednjom, investiranjem, biznisom, kursevima i predavanjima. Već u prvom emailu dobićeš besplatno Radni list – Vežbu – “Da li i kako sabotirate primanja i poslovni uspeh i kako da prestanete da to činite?”

Hvala!
Uspešno si se prijavio/la na newsletter!
Na email ti je poslat radni list o sabotirajućim uverenjima i ponašanjima. U slučaju da ti ne stigne email [proveri i spam/junk/promotions email] ili budeš imao/la problem sa otvaranjem fajlova, kontaktiraj me direktno na moj email.