fbpx

Pogledaj snimak događaja o finansijskoj edukaciji dece i preuzmi igricu “Čuvari Zmajevog blaga”.

Igricu “Čuvari Zmajevog blaga” možeš da preuzmeš putem:
Google play ili
App store

Verujem da o finansijama treba da učimo od detinjstva, a idealno je ako deca mogu da uče  kroz igru i sadržaje koji su namenjeni baš njima. Ako od najranijeg uzrasta finansije posmatramo kao nešto zanimljivo i blisko, vrlo lako ćemo nastaviti da se finansijski edukujemo i kada odrastemo. Često čujem i da finansijsku edukaciju treba uvesti u nastavni program i potpuno se slažem s tim. A šta da radimo dok se ona ne nađe u redovnom školskom programu?

Dobra vest je da postoje inicijative koje su usmerene na povećanje finansijske pismenosti kod dece. Erste banka je u subotu, 4. decembra organizovala onlajn događaj posvećen finansijskoj edukacije dece kroz igru. Tokom događaja je predstavljena igrica Erste banke „Čuvari Zmajevog blaga“ koja je nastala zbog velikog interesovanja za knjigu istog naziva. Zahvaljujući ovoj igrici, mališani će se na njima blizak način upoznati sa finansijama i učiti kako da odgovorno raspolažu svojim novcem.

Osnovci, influenseri, stručnjaci iz oblasti edukacije i kreatori igrice “Čuvari Zmajevog blaga” razgovarali su o ovim, ali i mnogim drugim temama vezanim za finansijsku edukaciju:

  • Na koji način deca kroz ovu igricu mogu da se upoznaju sa osnovama finansija i da nauče kako da odgovorno raspolažu novcem?
  • Da li je novac teška tema za razgovor s decom i kako uopšte pričati s njima o „teškim temama“?
  • Da li je finansijska pismenost jedna od najvažnijih veština novog doba?

Učesnici:

  •   Deca osnovnoškolskog uzrasta
  •   Influenseri Dario Kesegi i Goca Drinić
  •   Marija Mutić, koordinatorka programa ErsteZnali
  •   Dragica Mujković, Erste banka, autorka knjige Čuvari Zmajevog blaga
  •   Milan Petrović, programski direktor organizacije Nauči me i ekspert za inovacije u obrazovanju
  •   Ana Mirković, psiholog

 Snimak ovog onlajn događaja koji počinje 4. decembra u 11 časova možeš da pogledaš putem YouTube-a ili Fejsbuka.

Javi mi šta si novo i korisno saznao/la o finansijskoj edukaciji i da li ti se dopala igrica „Čuvari Zmajevog blaga“. 

Korpa
Scroll to Top

PREUZMI RADNI LIST O SABOTIRAJUĆIM UVERENJIMA I PONAŠANJIMA

Prijavi se na moj newsletter da bi dobijao/la redovne savete, obaveštenja i ponude u vezi sa finansijama, vođenjem kućnog budžeta, štednjom, investiranjem, biznisom, kursevima i predavanjima. Već u prvom emailu dobićeš besplatno Radni list – Vežbu – “Da li i kako sabotirate primanja i poslovni uspeh i kako da prestanete da to činite?”

Hvala!
Uspešno si se prijavio/la na newsletter!
Na email ti je poslat radni list o sabotirajućim uverenjima i ponašanjima. U slučaju da ti ne stigne email [proveri i spam/junk/promotions email] ili budeš imao/la problem sa otvaranjem fajlova, kontaktiraj me direktno na moj email.